Grenaa er Djurslands største by, og er en veludstyret shopping- og handelsby med ca. 200 specialbutikker. I butikkerne finder du et bredt udvalg af mærketøj, sko, brugskunst, blomster mm. Tre gågader mødes på torvet og herfra ligger butikkerne i et samlet, lukket gågademiljø. Når sulten melder sig, har byen et bredt udvalg af spisesteder fra hyggelige cafeer til restauranter og diners.

PS. I 2012 blev Grenaa handelsby kåret til Danmarks hyggeligste handelsby.

På spadseretur rundt i byen kan du bl. a. se de mange forskellige skulpturer, ligesom du løbende kan se kunstudstilling fra både lokale såvel som nationale kunstnere. På torvet ligger også Grenaa Kirke, som indeholder et af de fineste orgler i Nordeuropa, foruden et meget anerkendt klokkespil med 42 bronzeklokker.

Tæt ved Grenaa bymidte ligger "Åbyen" - en kunstig ø i Grenåen omgivet af kanaler. Å-stien strækker sig fra byen til havnen og på vejen ligger der flere supermarkeder og butikker. Her begynder også naturen med skov, hede og et veludbygget stinet for vandrere, cyklister og ryttere.

Grenaa havn består af 4 havnemiljøer, med bl. a. fiskerihavn samt moderne lystbådehavn. På lystbådehavnen findes både gode restauranter og butikker. Herfra kan du nyde udsigten til Grenaas 7 km. lange smukke sandstrand.